Je m'appelle Alexandra, ou Sacha, la force créative derrière PANS Artelier. Je suis née en Union Soviétique, et passé une grande partie de mon enfance auprès de mes grands-parents, toujours curieux des fourneaux. 
Ma grand-mère, Baba Kapa, brassait une mystérieuse boisson avec un champignon flottant dans un bocal et Je raffolais de cette boisson délicieuse—jusqu’au jour où ma mère, horrifiée par le sucre ajouté pour la fermentation, mit fin à notre petite aventure.
Si seulement elle avait su que des années plus tard, dans le New York inspirant—, je découvrirais une bouteille portant un nom étrange "Kombucha". Une seule gorgée, comme la Madeleine de Proust, m’a immédiatement transportée dans la cuisine de Baba Kapa et son pot magique. Ce breuvage « trop sucrée», comme l'appelait ma mère, finalement, s’est révélée être un élixir de beauté 
durable et éthique.
La vie a sa drôle magie de compléter la boucle. Après plusieurs années à New York, me voilà à Paris inspirée par l’envie: réinventer cette boisson, véritable pot de magie aux vertus infinies, en transformant son innovation et sa créativité en une marque moderne et durable.
I am Alexandra, or Sasha, the creative force behind PANS Artelier. Born and raised in the Soviet Union, I spent much of my childhood with my maternal grandparents, surrounded by their love, care, and a shared curiosity for all things culinary. We all had a passion for ferments and teas, but my grandmother, Baba Kapa, and I shared a special indulgence: a peculiar drink brewed with a floating mushroom in a jar. She mastered this "mushroom," as we called it, with great skill, and I happily embraced the delicious nectar—until the day my mother ended our mushroom-in-a-jar adventure, horrified by the mountain of sugar we added to the brew.
If only she had known that years later, in the greatest city — New York— I would find myself holding a bottle labeled "Kombucha." With the very first sip, much like Proust’s madeleine, I was instantly transported back to Baba Kapa’s kitchen and her magical jar. That "sugary soft drink," as my mother called it, turned out to be a beauty elixir and a sustainable choice, supporting both wellness and the environment.
Life has a way of coming full circle. Calling New York  home for years, I’ve landed in Paris with a mission: to reimagine that quirky mushroom-in-a-jar and transform its magic into a modern brand, blending sustainability, innovation, and creativity into something impactful and exceptional to share with the world.

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